korv med mos

oj oj nu har jag varit lite dålig på att skriva här... men har inte haft någon lust. Och inte jätteintressant att skriva om heller. Skrev ju senast om hur vi var utan rinnande vatten. Det fick vi tillbaka efter ett dygn i fall det är någon som undrar. Orsaken till vattenbristen och all den olycka den vållade oss stackars drabbade var att byggarbetsgubbarna (som har grävt upp vår gata) stängde av vattnet av nån anledning och sedan glömde sätta på det  "Uups" ... Puta madre! 

Vad mer... har fått en ny lägenhetskompis, en kille från Italien som heter Nils. Det namnet, som ej e speciellt vanligt i Italien kan jag tro, har han eftersom hans pappa är ett Norge-fan. ja, visst blir man förvånad över att det finns sådana? hehe. Vet inte om jag sagt att en kille från Tyskland flyttade upp från lägenheten under (eftersom vår är den bästaste :)) för ett par veckor sedan. Han tog iaf med sej en liten, liten ugn där nerifrån. Så nu har vi en sådan. De e ju bra! har dock inte använt den än.

Just nu är vi alltså en svensk (jag), en norsk (Kersti, 46) en ryss (Daria, 24, som åker hem på fredag) en Italienare (Nils, 24) och tre spanjorer (Pako, Manolo och Diego, alla typ 30). Pako och Daria har varit ett par sedan dagen Daria kom hit för tre veckor sedan och denna vecka delar de till och med rum. Men snart åker Daria alltså hem... men vet inte om Pako blir då ledsen för det. Tror han gillar att det hela tiden flyttar in nya tjejer haha. Han var väl lite på mej i början, men det fick han inget för! no gracias.

Nä nu e de dags att fixa lit käk. Blir couscous med lax, fetaost och lite grönsaker. Låter väl inte helt fel?   

Hasta Luego!


Inget vatten!

Oh golly! Vi har inte haft något rinnande vatten i lägenheten sedan i morse! Inget vidare. Vi kan inte duscha, diska, använda toan, tvätta, ja, ni vet, allt som man behöver vatten till (Jag har precis varit och lånat toan på en restaurang här bredvid) Det är ingen som vet varför det är på detta vis, inte heller hur länge. Vi har inte fått någon info om detta överhuvudtaget. Det kan ha något att göra med vägarbetet, av något slag, som pågår på vår gata. De kanske började fixa våra avlopp, men orkade inte göra klart och tänkte att det säkert inte gjorde oss något om vi var utan vatten ett tag... hmm ja säger o de. Bäst för dem att det är fixat imorn!

Japp annars är det la bra. Vi hade ett till oväder natten till idag, mycket regn blev det! Vi tänkte ta en taxi till skolan (det kostar bara ca 10 kr om man är 3-4 pers i bilen) men det slutade regna ungefär precis när vi klev ut genom porten. Så det blev en promenad som vanligt.

Här kommer adressen till skolan, som ni ska använda om ni någonsin någon gång kanske skulle vilja skicka mig ett brev eller paket (mina svenska vänner har minsann fått svenskt godis...):

Spanish in Cádiz (S.I.C)

Calle Condesa Villafuente Bermeja 7
11008, Cádiz, España


Angelina?






























Ett försök iaf. Fast egentligen är den inte klar.

Ledig

Idag är det måndag men trotts det har jag inte varit i skolan. Detta beror inte på att jag skolkat eller så utan på att det är en röd dag här i Spanien. Alla är lediga och alla affärer är stängda. Jag tror att det är röd dag med anledning av att det var Spaniens nationaldag igår. Nationaldagen firas till minne av Christoffer Columbus första landstigning i Amerika, som skedde den 12e oktober 1492. Får väl erkänna att jag inte firade detta så mycket, men det var jag inte ensam om. Jag märkte knappt att det var nationaldag. Den verkar mest firas i Madrid där de har en militärparad, som även visas på TV.

Nä igår blev det sova, äta, JOGGA, TV-tittande och lite läsning av spansk bok. Det har inte varit playaväder på ett tag, har inte varit där sen i torsdags. Natten mellan fredag och lördag hade vi världens oväder här, med blixtar och dunder och massa blåst och regn. De flesta var ju tvungna att gå hem från krogen i detta väder. När man kom hem såg det ut som om man varit och tagit sig ett dopp med kläderna på. Idag är det lite småmolnigt och kanske 20 grader. Hösten börjar väl komma. På morgnarna kan det vara riktigt kyligt. Men förra året hade folk gått i kortärmat ända fram till december enligt min lärare, så hoppas det blir så iår igen!    




Playan i torsdags.

Sevilla maravilla och konstiga spanjorer

Japp nu har jag varit i Sevilla och det ångrar jag inte! En mycket fin stad är vad det är. Skulle helt klart kunna tänka mej att bo där iaf på vintern. Eftersom det var dryga 30 grader nu i oktober så kan jag tänka mig att värmen under högsommaren är nästintill outhärdlig. Och inte kan man gå till nån playa och svalka sig i nåt vatten heller. Sevilla borde legat vid havet, då hade det ju varit perfekt. Men som sagt, det är en väldigt vacker stad som är väl värt ett besök. Vi var ju bara där i ett dygn lite drygt så vi han väl inte med allt precis. Blev mest shopping he he. Alla köpte minst ett plagg från H&M! För mig blev det en blommig klänning. Det var faktiskt allt jag köpte, förutom mat. Vi var såklart på Starbucks ( 2 ggr) och ett besök på Donken blev det med. Men vi käkade även spanskt: tapas och paella. 

På hemvägen stötte vi på två underliga typer. Den första på tågstationen usch usch det var en gubbe som stod och onanerade framför oss! fy fan! ett riktigt äckel. Den andra var underlig på ett annan vis och fick oss iaf att skratta en hel del. Han satt mittemot oss på tåget. Jag var nedranns trött och hade tänkt sova de två timmarna hem till Cádiz men den planen förstörde han, först genom att glo. Sen genom att göra grimaser och diverse rörelser (akrobatiska övningar som Martina kallade dem haha). Han höll på oavbrutet. hela vägen! Konstiga spanjorer finns det!

Sedan hemkomsten från Sevilla har jag mest legat på playan. Fortfarande sommarvärme här! fast de har tagit bort duscharna och serveringarna från stranden. Men man klarar sig utan.

Nu är det utgång som gäller. Imorn är det stadens skyddshelgons dag, vilket får till följd att vi är lediga från skolan :)

Hasta luego!

                              Jag, Ellinor, Martina, Anton, Ellinor, Mikaela på Plaza de Espña. Alla med H&M-påsar såklart!

Klädbrist

Saknar mina kläder som ligger i garderoben. Och i korgarna, Och på stolarna. Ja lite överallt hemma i mitt rum! Vid det här laget har jag tröttnat på kläderna jag tog med mej hit. Kunde ju inte ta med mig mkt precis, bara 20 kg :( Jag e tvungen att ha samma outfits om och om igen, inte kul! Kan ju inte köpa en massa nytt heller. För det första eftersom det kostar pengar för det andra för att jag inte kommer kunna ta hem det. jobbigt värre! .. kanske lite "dagens I-landsproblem-varning" men men nått ska jag väl få klaga på. Saknar mina väskor och skor också. Och mina smycken. Emelie hoppas du har glädje av dom du låna!

Japp livet e hårt, lr som man säger här i spanien, la vida es dura. Kommer nog inte kunna motstå frästelsen att köpa något i helgen. För vi ska till Sevilla! jippie! Åker dit på fredag med delar av svenskmaffian Ellinor Rubia, Ellinor Morena, Martina och Mikaela och kanske nån mer. Vi sover där en natt. Hoppas och tror att det blir kul.

Har börjat i den "bästa" klassen (av fyra) i skolan nu. Det betyder inte att jag e nåt superproff på spanska dock. Jag tycker fortfarande det är svårt att prata, jag fattar desto mer. Men känner att jag kan snacka lite mer för var dag som går. Det svåraste är nog alla det tusen, väldigt många e de iaf, verbformer som finns. Och det finns många undantag som bekräftar regler... Men det är kul att lära sig spanska!

Snart ska jag dra på nåt slags beachparty. Niko från Tyskland som bor i lägenheten under min fyller 20, då det ska vi fira.
 
Hasta luego!


RSS 2.0