Bilder

























Bästa lägenheten



Så här ser mitt rum ut. Jag har en säng, en garderob, ett nattygsbord och ett skrivbord. Skrivbordet, vid vilket jag sitter nu, är placerat vid  fotändan av sängen. De fick inte plats på bilden.

De sägs att denna lägenhet är den finaste studentlägenheten i stan. Folk boende på andra platser som kommer och hälsar på blir avundsjuka. Så jag har haft tur! Men det är ju inte nån lyxlya för det. Vi har ingen ugn t. ex. Och i kylskåpet finns det inte mkt plats. Jag delar en hylla med Kersti från Norge så jag kan inte bunkra upp med mat utan måste gå och handla varje dag i princip.  Men det funkar. Tvättmaskinen är i köket hehe lite udda kanske. Igår köpte jag en egen tvättställning så jag slipper ha mina underkläder för allmän beskådning. Tänkte att det kunde vara värt 6 euro.

Nu ska jag ut en sväng, till Nahu, dit vi alltid går :-P

Hasta luego!

Kameran fungerar!

Igår var jag i fotoaffären och frågade för typ 5e gången om batteriet till min kamera hade kommit. Och äntligen hade det det! Så från och med nu kan jag lägga upp lite bilder här också, inte bara massa text. Jag börjar med en bild som visar en del av utsikten från mitt fönster. På den bredvid ser ni fyra (av totalt nio!) svenskar från skolan. Igår tog vi bussen till en strand som heter Cortradura, tio minuter en kvart från oss. Den hänger ihop med Playa Victoria och Playa Santa Maria som vi brukar gå till efter skolan. Egentilgen skulle man kunna säga att det är en enda lång strand som aldrig verkar ta slut. Det dumma med att vara på stranden är att en del av den hänger med hem... det blir sand överallt! och vi har ingen damsugare. Men oj vad skönt det är att ligga i solen. Jag lovar att sola för er där hemma också!  
                                                                                      


Mat m.m.

Oj det var länge sen jag skrev! Tiden går så fort, jag hänger inte riktigt med. Snart har jag varit här i tre veckor!

Jag har det fortfarnade bra i alla fall. I veckan har jag käkat tapas, hängt på playan, varit på konsert och ute och festat. Jag har för övrigt vant mig vid allt ojud och kan nu sova en hela nätter igenom. Idag sov jag lite för länge. Hade glömt ställa väckarklockan så det blidde ingen skola... Men det gör inte så mycket, ska plugga nu istället.

Mina matvanor kanske inte är de bästa. Jag äter inte så mycket för här är jag nästan aldrig hungrig. Antar att det beror på värmen och att jag inte rör på mig så mycket...Maten är inte heller speciellt varierad. Till frukost käkar jag en ltien liten yoghurt och dricker lite juice, ibland blir det en skorpa också. I skolan käkar jag en frukt och till lunch en macka eller lite choklad. Till middag blir det en macka till, alternativt en sallad eller pasta. Sen så går jag ju ut och käkar god mat lite då och då. Tror vi ska ut och käka ikväll. 

Men som sagt, nu ska jag plugga. Om det är något någon undrar så är det bara att fråga!


Flytt, party och sushikväll

si si rubriken sammanfattar ganska väl vad jag har gjort den senaste tiden. Självklart har jag även gått i skolan och varit på playan. Igår flyttade jag. Jättelångt. Från rum nr 2 till rum nr 5. Så nu sitter jag i mitt nya rum som är betydligt större än det jag hade innan. Men till skillnad från mitt gamla rum har detta ingen spegel. Inte bra. Får väl åka till IKEA och köpa en. Alla möbler här är från IKEA he he så den skulle passa in.

I onsdags vart vi ute och käka på den mexikanska restaurangen jag nämnde tidigare. Efter det  kollade vi på fotboll sen gick vi till ett ställe där många utbytesstudenter hänger. Jag snackade med folk  från Frankrike, Argentina, USA och Portugal, plus de från min skola så klart. Men inte en enda spanjor vad jag minns! he he inte så bra kanske med tanke på att det är spanska jag är här för att lära mej...

I lägenheten under min bor en tjej från Japan. Hon heter Machico och är hur snäll som helst. Efter att vi pratat om hur gott sushi är erbjöd hon sig att laga det till alla som ville ha. Och klart alla vill ha det! så igår hade vi sushikväll, det var muy bueno!

Ikväll är det utgång med skolan som gäller. Först ska vi gå någon sorts guidad tur runt stan där guiderna är skådespelare och de ska spela upp lite gamla anekdoter om jag har fattat det rätt. Efter det ska vi käka tapas och "tomar copas" (= ta några glas) och sedan vidare någonstans.

Nu hade jag tänkt gå till en kameraaffär här bredvid och kolla om de fått in ett batteri som passar till min kamera. Hoppas det och att det verkligen är batteriet det är fel på... Vamos a ver!

Hasta luego!


Halle Berry i Cádiz

     Ni vet James Bond-rullen "Die an Other Day". Den innehåller en känd scen där Halle Berry kommer upp ur vattnet vid en strand som i filmen sägs ligga i Cuba. I verkligheten är det filmat här i Cádiz. Stranden heter "La Caleta" och på dess vita sand har jag legat och solat ett par timmar idag, nån meter från där Halle står och samtalar med Bond, James Bond på bilden nedan. Jag har även badat i samma vatten som Hallie Berry, fast jag gjorde inte en riktigt lika sexig "uppstigning" hehe. 

Jag har även tvättat idag för första gången sen jag kom hit. Det gick bra, grejerna har både samma färg och storlek som de hade innan! 

Ikväll ska jag ut och äta med en massa andra från skolan. Vi ska fira Tor (också från Sverige) som fyller år idag. Antagligen placerar vi oss på en mexikansk restaurang som ligger här på våran gata.   


                                                    

                

uppdatering

Har inte hänt så mycket sen sist jag skrev. Igår var vi på en italiensk restaurang. Jag ville vara lite ekonomisk eftersom jag spenderat ganska mycket pengar den första veckan, så jag åt en sallad hemma och tog bara en öl ute. Men de andra åt middag, jättetidigt vid nio. Spanjorerna själva äter inte före tio. Många servitörer är ganska otrevliga och slöa här, men på denna restaurang är det tvärtom och de bjuder på en shot efter maten hehe.

Kan ju berätta lite mer om hur en skoldag ser ut. Jag vaknar vid halv åtta, äter lite yoghurt, borstar tänderna osv sen börjar jag gå till skolan vid halv nio. Man går längst vattnet, det är en riktigt trevlig promenad. Skolan börjar vid nio. Först har vi "gramática" till halv tolv, med en rast vid halv elva. Sen e de lunchrast efter den börjar "práctica" som pågår till halv två. Jag tycker att jag hänger med bra på lektionerna och förstår det mesta av vad lärarna säger, men det är svårt att prata själv, det är fortfarande många ord som saknas. Men om tre månader kommer jag prata som om jag vore en spanjor, typ...

Jag har fortfarande inte gjort nåt åt kameran.. ska se om jag kan hitta nån kameraaffär idag, eller snarare ikväll. Just nu har de felsta affärerna stäng för siesta. De stänger vid två tror jag och öppnar vid sex.

Får säga grattis igen till Patrik, denna gång för att han blev uttagen till VM! Hoppas de visar det här i Spanien så att jag kan få se när du vinner, för det ska du väl hehe? :)


Buenas noches

Idag har det faktiskt varit lite molnigt här i Cádiz men det stoppade inte mig och Mikaela (från Eskilstuna) från att gå till stranden och vi fick tillräckligt med sol i alla fall. Vi träffade ett gäng amerikaner som pluggade på ett universitet i Sevilla och som var i Cádiz över dagen. De tycker att vi ska komma till Sevilla och det har vi faktiskt tänkt göra, men vid den här tiden på året är det för det mesta väldigt väldigt varmt där så det verkar bättre att åka om tag när det har blivit lite svalare.

Jag vill egentligen lägga upp en massa bilder här men jag har inga eftersom min (eller snarare Magnus) kamera gick söder helt plösligt utan anledning. Inte bra. Ska kolla om det finns nån här som kan fixa den, annars kanske jag måste köpa en ny.

Nu ska jag snart ner till lägenheten som ligger under min där det bor några andra som också pluggar spanska på samma skola som jag. Vi tänkte kolla på fotboll, Spanien ska spela VM-kval mot Bosnien Hercegovina. Men först ska jag äta middag, det blir en macka eller två... orkar inte laga nåt och orkar inte diska en massa efter mej, det finns ju ingen diskmaskin här.


Och grattis Patrik till SM-guldet i kortbana! Muy bien! 

adios!


 


Hola

Idag har det varit soligt och varmt, precis som alla andra dagar. Efter skolan låg jag och dega på stranden i typ en och en halv timme, skönt! En typisk dag för en typisk elev på skolan verkar va att först gå till skolan sen till stranden alternativt hem och ta en siesta, sen gå lite i affärer eller till supermercado, sen kanske gå ut och äta lite tapas eller ta en drink eller så. Passar mej bra!
Igår kom jag hem vid halv tre, vilket är tidigt för en spanjor. De flesta verkar vara ute till typ fem på morgonen minst. Tror att ställena stänger vid sju. Idag ska jag ut med både lärare och elever från skolan och vi får väl se om jag kommer hinna sova något innan jag ska upp vid halv åtta... Sömn kan bli en bristvara här borta. Inte bara för att man är ute sent utan också föra att det är väldigt högljutt. För det första är det mycket människor här eftersom jag bor så centralt man kan med shoppinggatorna runt hörnet. Fast de flesta försvinner ju när affärerna stänger vid nio. Men många bilar och speciellt moppar låter som tusan ibland. Sen så pågår en del renoveringar så de sätts igång att hamras och grejer på morgonkvisten. Men det värsta är nog sopbilen, den väcker mej varje natt när den kör förbi typ tre gånger vid femtiden.. Men men man vänjer sig nog. Men ska även inhandla lite öronproppar som kanske kan hjälpa.
Nu ska jag ut med tre andra svenskar och leta efter en billig mobil jag kan använda medan jag är här.


Hasta luego!


Sitter på mitt rum med Min dator.


Ja idag fick jag tillbaka mitt handbagage! Allt var kvar så nu kan jag slappna av. Använder mej av ett nätverk för allmänheten som på ett torg här utanför, det är inte det snabbaste men funkar.
Nu har jag gått i skolan i tre dagar. Vi har gått i genom en del som jag redan lärt mej hemma men det känns bra att repetera. Det tar ungefär 25 minuter att gå till skolan, vilket jag har gjort och kommer fortsätta göra varje dag. Lite motion garanterad. Man går längs vattnet och standen, som är hur lång och fin som helst! Aja får skriva mer sen, nu ska jag ut och dricka lite öl  för 1 euro med några från skolan.


 Den här bilden tog jag med mobilen på väg hem från skolan.


Jag ar framme!

Jag sitter pa skolan nu och har haft tva av fyra lektiner idag. Jag kom igar. flyget till Jerez var en timme sent men jag hann fram i tid (19:30) anda. Nar jag hade klivit ur taxin fran flygplatsen och nar den svangde runt hornet och forsvann kom jag pa att jag inte hade mitt handbagage. Det lag kvar i baksatet! dar i fanns bla min dator och mitt pass... jag fick lite latt panik men fick direkt hjalp av personalen pa skolan som lyckades hitta ganska snabbt. Nu ligger den pa taxibolagets kontor och imorn ska skolans rektors kompis ta med det hit till Cadiz :)
nu ska jag till nasta lektion!
hasta luego

RSS 2.0